24.01.2022 Kysymys Matkahuollon lippujen lataamisesta Heinolassa / JS

Tiedustelin asiaa kokouksessa 25.01.20222 . Alkuperäinen kysymys on Matkahuollon lippujen latausmahdollisuudesta kuten jo ennen kokousta keskustelimme.

Matkahuollon liput toimivat LSL:n (Lahden Seudun Joukkoliikenne ) busseissa mutta valitettavasti niitä ei pysty nykyisellään lataamaan näissä busseissa koska se on eri järjestelmä / yritys.

Nykyisellään ymmärsin, että oppilaitokset tarjoavat näitä Matkahuollon lippuaja ja etuna toki se, että niistä voi käyttää sekä Matkahuollon että myös LSL:n busseissa, mutta ei voi ladata LSL:n latauslaitteilla.

LSL liikennettä ohjaa Lahden Seudun Joukkoliikenne lautakunta millä liikenteestä järjestämisvastuu.  LSL https://www.lsl.fi/  sitten toimii toteuttamisvastuussa.

Matkahuolto taas on erillinen yritys ja sen toimintaa emme luonnollisestikaan voi suoraan vaikuttaa.

Osa kokonaisuutta kuitenkin tässä luottamustoimessa on aina miettiä, miten liikennejärjestelmät voisivat toimia entistä paremmin yhdessä asukkaiden eduksi.

Nopeita muutoksia en voi luvata mutta käymme tästä vielä tarkentavia keskustelua muiden edustajien kanssa, koska saatoimme havaita, että parantamisen tarvetta kokonaisuuksissa on myös alueen muissa kunnissa. Palaan näistä myöhemmin erikseen kuten muistakin parannuksista, joita virkamiehet ja aikaisemmat hallitukset ovat ansiokkaasti valmistelleet.

LSL:n palveluissa on erilaisia lipputuotteita kuten WALTTI-kortti mitä voi ladata WALTTI-kaupassa https://kauppa.waltti.fi/fi/ netissä ja näin se toimii. Toisaalta myös nettiliput ovat mahdollinen maksutapa.

Tässä vielä muutamia suoria linkkejä:

LSL:n lippupalveluista                       

Tietoa koulumatkalipusta                

Sähköinen palautepalvelu                 (näitä luetaan huolellisesti ja käsitellään kokouksissa)

Asiakaspalvelu                                 

Ystävällisin terveisin

Juho Salonen

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *