Miksi lähdin kuntapolitiikkaan ja mitä ajattelen nyt jälkeenpäin asiasta

Päätin aloittaa tänään blokin. Tervetuloa seuraamaan ja vastaan mielelläni kysymyksiin ja voin ottaa ideoita vastaan jos haluat blokin jostain tietystä aiheesta.

Elokuun aamuna 2020 ennen kunnallisvaaleja lueskelin paikallislehteä ja saatoinpa hieman tuoda kantaani esille liittyen tehtyihin kuntatason päätöksiin. Toki aamulla n. klo 6 ei kantaani ollut kuulemassa kun korkeintaan lemmikki koirani. Oma osaamisen tai kokemukseni kuntapolitiikasta oli oikeastaan nolla, lähinnä se perustui oletuksiin.

Aloin kuitenkin heti saman tien pohtia tilannetta, ja tajusin ettei sadatteluni aamuisen lehden luvun yhteydessä muuta mitään vaan saa minut ehkä huonolle tuulelle. Heti perään näinkin lehdessä SDP:n ilmoituksen missä kannustettiin hakemaan kuntavaaliehdokkaaksi. Päätin tarttua haasteeseen ja laitoinkin s-postia heti vielä lehteä lukiessani. Punainen väri oli helppo valinta, olenhan työläisperheen kokemusasiantuntija.

Hyvin nopeasti puhelin soi , ja sainkin lisätietoja miten voisin edetä jos olen kiinnostunut lähtemään ehdokkaaksi. Vaikka tietoa ei ollut oikein paljonkaan, päätin edetä asiassa ja seuraavassa vaiheessa minulle soittikin paikallisjärjestön puheenjohtaja ja sovimme tapaamisen. Tapaamisessa 17.09.2020 sain kuulla lisätietoja aiheesta ja päätin samalla täyttää jäsenhakemuksen ja siitä se sitten lähti. Olin siis hyvin pian SDP:n jäsen.

Tässä kohtaa odotuksia ei oikein ollut kun ei oikein tiennyt mitä odottaa. Ehkä päällimmäisenä oli ajatus siitä, että nyt ruvetaan kovasti politikoimaan tms. ja laittamaan epäkohtia kuntoon.

Toiminta ei kuitenkaan ole ollut kurttuotsaista politikointia vaan vertaisin sitä kerhotoimintaan. Toki kun ryhmässä on paljon kokemusta, useat asiat menevät hyvin rutiinilla ja on ollut hieno olla mukana koska hommat ovat menneet todella jouhevasti ja hyvässä hengessä.

Minut valittiin myös Heinolan Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys Ry:n hallitukseen ja olen sitten päässyt pikavauhtia näkemään toimintaa hyvin läheltä.

Olen jo nyt tavannut tässä toiminnassa paljon mukavia samanhenkisiä ihmisiä mikä on ollut todella mukavaa. Politiikkaa toki tehdään, mutta kuntapolitiikan koen ehkä enemmän yhteiseksi tavoitteeksi tehdä Heinolasta parempi paikka meille ihan kaikille.

Vaalit menivät yli odotusten ja sainkin mielenkiintoisia tehtäviä joita nyt lähden täyttämään. Teen parhaani asioiden hoitamiseksi.

Tuki ja koulutukset ovat kyllä olleet niin hyviä, että en usko että vaikeuksia tulee ja jos tulee niin kokeneemmilta konkareilta voi aina kysyä vinkkiä.

Voin siis suositella lämpimästi tätä toimintaa myös uusille ihmisille joilla on mielenkiintoa vaikuttaa yhteisiin asioihin. Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiisi.

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *